Vanaf het water ervaart u Zwolle op een heel andere manier. Stap in de boot en vaar via de Overijsselse Vecht naar de Zwolse binnenstad. Terwijl u door de fraaie stadgrachten vaart kunt u de historische binnenstad rustig op u in laten werken. Nog een stukje verder varen? Ga dan eens een dagje met de boot naar Dalfsen, Ommen, Hasselt of natuurgebied ‘De Wieden’.

Bekijk de mogelijkheden

In de omgeving van Zwolle kunt u eindeloos fietsen. Wat dacht u bijvoorbeeld van een leuke fietsroute via de Vecht richting de binnenstad met als afsluiter de Zwolse bossen? Ook de bestaande fietsroutes 'Rondje Zwolle' en 'Op en rond de IJssel' zijn de moeite waard. Deze routes zijn duidelijk aangegeven en leiden u langs karakteristieke landschappen en veerpondjes over de IJssel.

Bekijk de fietsroutes

In de omgeving van Terra Nautic kunt u heerlijk wandelen. Deze wandelingen kunt u zelf uitstippelen, maar u kunt ook gebruikmaken van de routes van wandelnetwerk IJsseldelta gebied. Deze wandelroutes zijn net zo afwisselend als de IJsseldelta gebied zelf: het ene moment loopt u door historische Hanzesteden, het volgende moment over slingerende dijken met uitzicht over het polder- en deltalandschap!

Bekijk de wandelroutes

Met een ligging aan de Vecht bent u altijd verzekerd van voldoende zwemgelegenheid. Maar ook buiten de camping wemelt het van de leuke zwemspots. Voor een mooi openluchtbad gaat u naar ‘Natnatnat’, voor een binnenzwembad naar ‘de Vrolijkheid’. Ook leuk: de Wythemerplas, Agnietenplas en Milligerplas. Op een warme zomerdag is het daar heerlijk toeven!

Zwembaden in de omgeving

De Zwolse Peperbus, de Sassenpoort, Odeon de Spiegel of restaurant de Librije; het zijn zomaar een aantal Zwolse hoogstandjes die u niet mag missen. Bovendien is een dagje Zwolle niet compleet zonder een bezoekje aan de Diezerstraat en de altijd gezellige Melkmarkt. Ook voor kunstliefhebbers is er genoeg te doen. Bezoek het stedelijk museum, volg de kunstroute of neem een kijkje bij museum de fundatie!

Zwolle ontdekken